Please make sure you read Rules! and DO NOT upload/post any illegal softwares or Pirated Material , Thank you for understanding :)
  1. CarLabImmo

  2. AUTO-CHIPS

  3. Ecu-Service



Carprog d1 with a9 test fails any ideas for fix ?
12-11-2016, 18:48 PM,
Post: #1
Carprog d1 with a9 test fails any ideas for fix ?
Hello all smile

I recently tried to run d1 with a9 adapter test on carprog but
It fails.
A9 test on it own works fine.
Carprog shows no response from unit and freezes it.

Any ideas what the problem is or a fix.


Thanks

under If mine or others posts and info are helpful please give thanks/rep smile yes
Quote this message in a reply
12-11-2016, 20:34 PM,
Post: #2
RE: Carprog d1 with a9 test fails any ideas for fix ?
Far as i know this has always failed

if my post helps please give Reputation under and Thanks under
Quote this message in a reply
[+] 1 user says Thank You to domelec for this post
12-11-2016, 20:42 PM,
Post: #3
RE: Carprog d1 with a9 test fails any ideas for fix ?
(12-11-2016, 20:34 PM)domelec Wrote:  Far softwar has always failed

Hello again domelec I'm 99% sure it use to work on mine the only thing I can think of
Is updating to 4.74 firmware has killed it off or it is software related. what you think ?

under If mine or others posts and info are helpful please give thanks/rep smile yes
Quote this message in a reply
12-11-2016, 20:50 PM,
Post: #4
RE: Carprog d1 with a9 test fails any ideas for fix ?
Test d1 work at 4.74 and 8.21, does not work in 4.01 sw. Program error.
Quote this message in a reply
[+] 2 users say Thank You to darek_naprawa for this post
13-11-2016, 14:46 PM,
Post: #5
RE: Carprog d1 with a9 test fails any ideas for fix ?
(12-11-2016, 20:50 PM)darek_naprawa Wrote:  Test d1 work at 4.74 and 8.21, does not work in 4.01 sw. Program error.
Ah so it is program related makes sense to be fair ive probably mixed up some flash's as well probably flashed 4.01

is the new flash firmware and lib file available for free yet? For 8.21

under If mine or others posts and info are helpful please give thanks/rep smile yes
Quote this message in a reply
14-11-2016, 11:47 AM,
Post: #6
RE: Carprog d1 with a9 test fails any ideas for fix ?
(13-11-2016, 14:46 PM)dil6222 Wrote:  
(12-11-2016, 20:50 PM)darek_naprawa Wrote:  Test d1 work at 4.74 and 8.21, does not work in 4.01 sw. Program error.
Ah so it is program related makes sense to be fair ive probably mixed up some flash's as well probably flashed 4.01

is the new flash firmware and lib file available for free yet? For 8.21

no its not free

if my post helps please give Reputation under and Thanks under
Quote this message in a reply
18-06-2018, 18:01 PM, (This post was last modified: 18-06-2018, 18:01 PM by Willail.)
Post: #7
PCitroen  RE: Carprog d1 with a9 test fails any ideas for fix ?
Hello everyone,

I have a clone carprog 7.28. It is impossible to read eeproms 24C02, 24C08 and 95160. With the 95160 eeprom, i have only FFFFFFFFF and with 24C02, carprog displays only 0000000000. Does someone has already this problems?
Can someone help me to repair my carprog?
I test the carprog with Adapter A9, all is OK. But when i test A9+D1 on carprog, i have a error like the others users of Carprog. I join some pictures

Thanks you

Hello everyone,

I have a clone carprog 7.28. It is impossible to read eeproms 24C02, 24C08 and 95160. With the 95160 eeprom, i have only FFFFFFFFF and with 24C02, carprog displays only 0000000000. Does someone has already this problems?
Can someone help me to repair my carprog?
I test the carprog with Adapter A9, all is OK. But when i test A9+D1 on carprog, i have a error like the others users of Carprog. I join some pictures

Thank you


Attached Files Thumbnail(s)
       
Quote this message in a reply
18-06-2018, 19:22 PM, (This post was last modified: 18-06-2018, 19:23 PM by dil6222.)
Post: #8
RE: Carprog d1 with a9 test fails any ideas for fix ?
(18-06-2018, 18:01 PM)Willail Wrote:  Hello everyone,

I have a clone carprog 7.28. It is impossible to read eeproms 24C02, 24C08 and 95160. With the 95160 eeprom, i have only FFFFFFFFF and with 24C02, carprog displays only 0000000000. Does someone has already this problems?
Can someone help me to repair my carprog?
I test the carprog with Adapter A9, all is OK. But when i test A9+D1 on carprog, i have a error like the others users of Carprog. I join some pictures

Thanks you

Hello everyone,

I have a clone carprog 7.28. It is impossible to read eeproms 24C02, 24C08 and 95160. With the 95160 eeprom, i have only FFFFFFFFF and with 24C02, carprog displays only 0000000000. Does someone has already this problems?
Can someone help me to repair my carprog?
I test the carprog with Adapter A9, all is OK. But when i test A9+D1 on carprog, i have a error like the others users of Carprog. I join some pictures

Thank you

Hello there as far as I know a1+d9 test doesn't work with old 4.01 firmware so that's probably what you have post here serial number from bottom right of carprog software with carprog plugged in and we,ll find out. smile

As for eeproms not reading there are few modifications to make to the board and even then it can not read everything.

You can swap the four 74hc125d to 74hc125m that are circled in red on carprog test window that is in your screenshot but do this after other mods I'll post some you can try shortly smile

under If mine or others posts and info are helpful please give thanks/rep smile yes
Quote this message in a reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
0Dash CarProg All Questions/Answers Here! mojsterb 883 280,351 Yesterday, 18:24 PM
Last Post: colin578
  CarProg V10.05 Lib 020117CAR0000021 mpautoservis 19 10,536 Yesterday, 18:23 PM
Last Post: colin578
  Carprog need activation junnnior 61 6,985 09-07-2019, 09:32 AM
Last Post: motor man
XZBMW F20 6wa speedometer on bench self test! ElBarto 0 273 27-05-2019, 19:57 PM
Last Post: ElBarto
YTMercedes W211 mileage correction with carprog clone. Version 10.93 RUBBER_UNDIES 8 749 05-02-2019, 16:17 PM
Last Post: kryspl
YTMercedes w211 assyst carprog mitsakos5800 0 209 22-01-2019, 21:02 PM
Last Post: mitsakos5800
ZVW 24C64 - CarProg DaBotta 6 927 28-09-2018, 22:07 PM
Last Post: DaBotta
  MB Service Diag V0.2 in Carprog darkmal 0 523 13-08-2018, 19:37 PM
Last Post: darkmal
  Bench test / gauge sweep Ram 04-06 Dash ? Ensoniq 1 432 02-06-2018, 00:57 AM
Last Post: Clusters
  Carprog A9 test problem. witux 4 1,053 10-03-2018, 18:58 PM
Last Post: rs@chip

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Return to TopReturn to Content