Please make sure you read Rules! and DO NOT upload/post any illegal softwares or Pirated Material , Thank you for understanding :)
  1. AutoHex II



Post Reply 
F11 power loss after trip to service
12-12-2016, 10:08 AM
Post: #1
XZBMW F11 power loss after trip to service
I had an oil leek on my 530d yr2010, went to service and they diagnosed rocker cover gasket and oil filter housing were leaking. after picking up the car i noticed there was loss of the power and smell of fumes, checked under the bonet and injectors were leaking. asked them to fix, and later still was low on power code reader throw up boost pressure fault. changed the sensor myself but error were still there, went to service again and they found broken wire of boost pressure sensor. fixed that but it still don't run as it should.
once starting the car, i believe wastegate opens, and engine start run loader even on idle. Checked some wires on the left of engine, i think the ones going to dpf one of them were lose , so put back in, but no difference. errors i'm getting now are just something with glow system amplifiers on cyl 5 and 6, i guess its related with glow plugs so shouldn't affect the work of the engine. checked the live data, and it comes: MAP 100-255kPa MAF 3.6-261.9g/s at engine speeds 662-4219rpm. i guess map values should be greater, but if the wastegate opens when it wants turbo charger just simply doesnt make proper boost? there are quite few wire clips now broken around, but no errors.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Bookmarks

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
XZBMW BMW Service history by VIN in bmt_hr 739 47,577 21-04-2018 15:06 PM
Last Post: georgia55
  G11 7 series Service menu in vzinic 0 160 10-04-2018 17:52 PM
Last Post: vzinic
  [Solved] New FRM3 fitted problem with power windows in maxwell4321 10 537 04-04-2018 19:32 PM
Last Post: maxwell4321
XZBMW BMW Idrive (Hidden) Service History in yannick1800 65 22,285 25-03-2018 08:29 AM
Last Post: Fx82
  Is it possible using ISTA to find out what cause battery draining the power? in terryjianlin 13 633 07-03-2018 15:30 PM
Last Post: Node
XZBMW ISTA-P 3.60 error 94201 63014 technical service initialization failed in pweber84 22 4,951 07-03-2018 12:38 PM
Last Post: donjuan020
  Again power reduction. in psya 9 537 06-03-2018 16:09 PM
Last Post: inspi1981
  Help to BMW newbie about service manuals in sdttn 14 962 16-02-2018 16:47 PM
Last Post: tukan
  BMW i3 programming ista-p do I need use extra power source? in pweber84 19 1,736 21-01-2018 08:59 AM
Last Post: brutten87
  How to change oil service interval with ista p on E series in bmwlover 15 2,443 15-01-2018 20:06 PM
Last Post: bmwlover

Forum Jump:


User(s) browsing this thread:
1 Guest(s)

Return to TopReturn to Content