Please make sure you read Rules! and DO NOT upload/post any illegal softwares or Pirated Material , Thank you for understanding :)
  1. Martech

  2. ATM - Balkan

    atm balkan file service
  3. Kess Ktag

  4. MOD FILES

  5. ProCarDiag

  6. ECU CHIPS

  7. NBE Files



Post Reply 
Problem Ista with K+Dcan
16-12-2017, 14:39 PM
Post: #1
Problem Ista with K+Dcan
Hi there,
maybe it's the wrong subforum but i'm posting it here.

I have K+Dcan cable and it works like a charm with my r1200s and obd to 10 pin adapter from china.
I even programmed it to Ilevel 2015.

But after reinstallation of win it recognises my bike just sometimes. i have to connect via tool32 a several times to find my bike. then the connection is stable for at least a few minutes. if i have luck it's stable as long as i identify it via ista d. in ista p there's no chance to connect to the bike.
with cars i don't have that problem (always stable).
tried to downgrade ftdi driver but the problem this occurs.
i have two obd-10pin cable, but problem is with both.

does anyone have an idea how to solve it ?

thx
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
16-12-2017, 14:51 PM
Post: #2
RE: Problem Ista with K+Dcan
Hello, set the cable in Device manager to Latency1 instead of Latency16
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
16-12-2017, 21:22 PM
Post: #3
RE: Problem Ista with K+Dcan
Hi,
checked multiple times that is set to 1 ms sad
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
16-12-2017, 21:31 PM
Post: #4
RE: Problem Ista with K+Dcan
Try to change port number
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
16-12-2017, 21:55 PM
Post: #5
RE: Problem Ista with K+Dcan
Hello, then use the KDCAN utility in the first minute that the cable is connected to usb and OBD in order to set the cable to the correct speed:
[Image: a650d639996d69c2ab7ff9b928b5ab09.jpg]

see which speed is needed for your bike, usually for cars built starting with march 2007 it's needed to have it set to 500Kbits.

good luck!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
17-12-2017, 13:35 PM (This post was last modified: 17-12-2017 13:36 PM by heinid.)
Post: #6
RE: Problem Ista with K+Dcan
Thanks for the hint, but i tried k+dcan utility already with no sucess sad
bike is from 3/06
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
17-12-2017, 16:11 PM
Post: #7
RE: Problem Ista with K+Dcan
In that case you don't need the kdcan utility, just the cable requires pins 7&8 bridged together.
you should try on a different pc or a car to see how it goes.

cheers!
Reputation: +1 - ROD-BENDERS [+1]
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
 Thanks given by: ROD-BENDERS
25-12-2017, 09:41 AM
Post: #8
RE: Problem Ista with K+Dcan
Unfortunatly no success with pin 7/8 bridge adapter...
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
21-01-2018, 18:19 PM (This post was last modified: 21-01-2018 18:21 PM by snypertje.)
Post: #9
RE: Problem Ista with K+Dcan
Does Ista-p works on BMW K1600 GTL Exclu 2014 with K+Dcan cable and obd to 10 pin adapter from china for programming.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Bookmarks

Forum Jump:


User(s) browsing this thread:
1 Guest(s)

Return to TopReturn to Content