Please make sure you read Rules! and DO NOT upload/post any illegal softwares or Pirated Material , Thank you for understanding :)
  1. CarLabImmo

  2. Truck diag

  3. Enigma Tool

  4. AUTO-CHIPS

  5. Smartauto CarPlay

  6. Ecu-Service



Audi Virtual Cockpit mileage correction
19-09-2017, 07:03 AM,
Post: #1
Audi Virtual Cockpit mileage correction
Is it possible to correct the mileage on an Audi Virtual Cockpit? They are made by Bosch and have the NVidia chip in them. I see there is a "distance" adaption channel in ODIS but I think an online connection is required or at least the correct Security Access code
Quote this message in a reply
10-08-2018, 11:12 AM,
Post: #2
RE: Audi Virtual Cockpit mileage correction
you can flash ecu17 , load parametrization for a3 8vf and change millage in adaptation. (when unit is new or under 100klm you can correct millage )

this is what I know . not tested in a3 virtual !
Quote this message in a reply
10-08-2018, 15:03 PM,
Post: #3
RE: Audi Virtual Cockpit mileage correction
FOR moment is not possible change mileage in virtual cockpit
only 1 solution is wiht stop KM freezer
http://smelecomuk.com/Stop-KM-Freezers
Visit this user's website
Quote this message in a reply
10-08-2018, 23:24 PM,
Post: #4
RE: Audi Virtual Cockpit mileage correction
yes yes I know this. but my procedure will be work (apg confirm me that he give me virtual with millage adaptation open to modify because unit is flash like new . no vin Ecc ecc)

for moment I not try. when I test myself I post guide
Quote this message in a reply
22-08-2018, 06:49 AM, (This post was last modified: 22-08-2018, 06:52 AM by spyderboyant.)
Post: #5
RE: Audi Virtual Cockpit mileage correction
(10-08-2018, 11:12 AM)hog4 Wrote:  you can flash ecu17 , load parametrization for a3 8vf and change millage in adaptation. (when unit is new or under 100klm you can correct millage )

this is what I know . not tested in a3 virtual !

That makes sense. In the Q7 4M, if you want your VC to have the SQ7 look, the VC needs to be less than 100Kms..

(10-08-2018, 23:24 PM)hog4 Wrote:  yes yes I know this. but my procedure will be work (apg confirm me that he give me virtual with millage adaptation open to modify because unit is flash like new . no vin Ecc ecc)

for moment I not try. when I test myself I post guide

So how do you flash to new? Complete EEPROM write with VCP? Update procedure for VC is generally via MIB2 and SVM code.
Quote this message in a reply
28-08-2018, 05:51 AM,
Post: #6
RE: Audi Virtual Cockpit mileage correction
(10-08-2018, 11:12 AM)hog4 Wrote:  you can flash ecu17 , load parametrization for a3 8vf and change millage in adaptation. (when unit is new or under 100klm you can correct millage )

this is what I know . not tested in a3 virtual !

So VCs are the same with Dataset determining whether Q7, A4, A3 etc..?

Where do you get the image from to flash with ecu17 to factory the VC? Updates to standard firmware need to occur via MIB for VC
Quote this message in a reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Solved ✔ DASH BMW E46 MILIAGE CORRECTION 93S66 poita 3 57 5 hours ago
Last Post: poita
PPeugeot Peugeot 206 mileage correction mefistofilos 5 44 7 hours ago
Last Post: volavka
  Fiat Ducato mjd9df correction CDKA 1 24 10 hours ago
Last Post: volavka
JFiat Solved ✔ Fiat Ducato mjd9df correction CDKA 2 80 10 hours ago
Last Post: CDKA
PPeugeot Odometer correction peugeot 307 2002 Nsp 13 281 Yesterday, 08:20 AM
Last Post: km666
  Dash MM flash Audi reproarte 0 45 18-11-2018, 16:06 PM
Last Post: reproarte
  Volvo V90 D4 Kilometers correction ankjay 3 369 17-11-2018, 23:36 PM
Last Post: dodo34
UNissan odo correction Nissan Pulsar 2003 salaausi 3 71 17-11-2018, 06:25 AM
Last Post: raffy haddad
ZVW edc17cp14 mileage correction officina.bonamico 2 99 16-11-2018, 08:21 AM
Last Post: Gietek1
  Scenic 3 mileage reproarte 1 47 15-11-2018, 19:32 PM
Last Post: volavka

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Return to TopReturn to Content